Wat leuk dat je onze site bezoekt!

Wikkelboats zijn tiny houseboats welke multifunctioneel en duurzaam zijn ingericht. Op een Wikkelboat kun je heerlijk tot rust komen, overnachten maar ook kun je prima vergaderen.

Ervaar hoe een tiny houseboat ondanks of misschien wel dankzij de beperkte ruimte je inspireert om anders te gaan denken over wonen en hoeveelheid aan benodigde spullen.

Waarom heet het een Wikkelboat? De bovenzijde van de boot is gewikkeld in 24 lagen golfkarton waardoor de boot niet alleen heel licht is maar ook goed geïsoleerd qua geluid en temperatuur. Daaromheen zit een soort van regenjas en daaromheen zit een houten deklaag.

De onderzijde is van aluminium gemaakt en hierin is ook de airco en waterafvoer verwerkt. De boot kan varen, maar dit gebeurt slechts incidenteel dus is niet beschikbaar voor gasten.

In 2020 breiden we het aantal Wikkelboats uit en zijn nog op zoek naar bijzondere plekjes in stadshavens in Nederland en België. Ken jij een mooi plekje waar we mogelijk kunnen aanmeren? Contacteer ons en als het ons lukt mag je weekend gratis overnachten daar!

Ontdek Rotterdam op een wel heel bijzondere manier in de Wikkelboat. Hartje centrum op korte loopafstand van alle alle hotspots en restaurants van Rotterdam.  Geniet van de haven.

4 days ago

Yeay! Ook dit jaar weer als een van de 3 leukste "Bijzonder Overnachten"-locaties gekozen! #EropuitPrijs

2 weeks ago
Een drijvend tiny house in de Rotterdamse haven (o ja, gemaakt van karton)

Weer een leuk artikeltje over ons, nu in de Volkskrant!:-)

De nacht doorbrengen onder een laag karton, het klinkt eerder als een noodzaak dan als luxe. Het tegendeel is waar: op meerdere plekken in Nederlan...

« 1 of 2 »

Enthousiaste ervaringen van onze bezoekers

Wat een fantastische ervaring, we hebben genoten van de geweldige locatie, de gastheren zijn vriendelijk en behulpzaam. Tiny house, grote ervaring

Emma Wilson —

Vergaderen op een inspirerende toplocatie, organisatie heeft alles voortreffelijk geregeld

Anton van Vliet — Launchup

We zochten een goede uitvalsbasis voor ons jaarlijkse bezoek aan North Sea Jazz, na een avond genieten van muziek genieten weer bijkomen in ons eigen Tiny huis, heerlijk

Pierre van Oosteren — Ghia van Helsingen

Wikkelboat on Instagram