Wikkelboat & duurzaamheid

Hoe wij eco-toerisme aanmoedigen

Modulair, duurzaam & verantwoordelijk

Hoe duurzaam is mijn verblijf op een Wikkelboat?

Bij Wikkelboat zijn we groot voorstanders van eco-toerisme; we geloven in een duurzame toekomst en dragen ons steentje bij aan het verminderen van de impact van het toerisme op het milieu. Als gast geniet je van een duurzaam verblijf en hopen we je te inspireren met onze ruimtebesparende en energievriendelijke oplossingen! Hieronder lees je meer over de duurzame aspecten van jouw verblijf op een Wikkelboat.

duurzame, modulaire opbouw wikkelboat tiny house - duurzaam
HYDROLYSISRESISTANCE

Duurzame materialen

Onze Wikkelboats zijn gemaakt van verschillende lagen gerecycled golfkarton. Dit materiaal is licht van gewicht, isoleert geluid en warmte goed, is sterk en volledig hernieuwbaar. Hierdoor hebben onze boten een minimale ecologische voetafdruk en dragen ze bij aan een circulaire economie terwijl jij va een ongestoord verblijf kunt genieten.

Zonne-energie

Het dak van onze Wikkelboten ligt vol zonnepanelen. Hiermee wekken we grootste deel van de benodigde stroom duurzaam op, eventuele meerstroom wordt door Nederlandse windenergie geleverd. Hiermee dragen we bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het behoud van de natuurlijke omgeving!

Waterbesparing

Water is een kostbaar goed, en daarom willen we er zo zuinig mogelijk mee omgaan! Onze Wikkelboats zijn voorzien van waterbesparende kranen, douchekoppen & toiletten. 

Afvalbeheer

We scheiden ons afval zorgvuldig en stimuleren onze gasten om hetzelfde te doen. Zo kan het afval gerycled worden en verminderen we onze afvalstromen. Daarnaast zijn onze wikkelboten voorzien van compostbakken, waarin organisch afval kan worden verwerkt tot compost. Het afval wordt in een nabijgelegen sociale werkplaats verder verwerkt.

Circulaire producten

We vinden het belangrijk om (lokale) producten & diensten te gebruiken die bijdragen aan de lokale economie, omgeving & natuur. Denk bijvoorbeeld eens aan onze thee & koffie of zelfs de toiletrollen, om maar een paar voorbeelden te noemen

Duurzaam verwarmen

Wikkelboat maakt gebruik van lucht-lucht en voor de jacuzzi’s een lucht-water warmtepomp als zeer duurzaam verwarmingssysteem. Dit systeem maakt het mogelijk om snel op een energiezuinige manier (606 70% reductie) te verwarmen en te koelen. 

Modulaire opbouw duurzame drijvende tiny house

Samen voor een duurzame toekomst

De Wikkelboats zijn tot 3x duurzamer dan traditionele woningen.

Wikkelboats zijn revolutionaire, duurzame tiny house woonboten die op een unieke en comfortabele manier bijdragen aan een groenere toekomst. Door gebruik te maken van duurzame materialen en geavanceerde technologieën zijn Wikkelboats tot wel 3x duurzamer dan traditionele woningen.

Echt waar: less is more.

Ontdek de modulaire opbouw & slimme inrichting van onze drijvende tiny houses

Bij Wikkelboat geloven we dat duurzaamheid niet ten koste hoeft te gaan van comfort en stijl. Onze tiny houses zijn het perfecte voorbeeld van hoe slimme, strategische inrichting en modulaire opbouw kunnen leiden tot een comfortabele, duurzame levensstijl. 

Zo is iedere Wikkelboat zorgvuldig ontworpen om het maximale uit de ruimte te halen; de drijflichamen van onze Wikkelboats zijn niet alleen een solide basis voor het huisje, maar dienen ook als praktische bergkelders; de bedden zijn vermomd als kasten in de muur, de ramen doen weer dienst als televisieschermen voor de beamer; de slaapkamer kan overdag compleet worden omgetoverd tot vergaderruimte, en zelfs het terras kan transformeren in een jacuzzi.

Kom langs en ontdek zelf hoe Wikkelboat groots is in klein zijn!

Drijvende tiny house boats in de Rijnhaven - Wikkelboat

Veelgestelde vragen (FAQ)